Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Metrologo De Featurespagina!  

Een van de eerste dingen
die je leert als je in de metro bent is dat je features moet toevoegen. Huilen, slaan, zoenen, maar ook bv het bekijken van teletekstpagina's, het is allemaal mogelijk als je features aan jezelf toevoegt. Het probleem is alleen: er zijn zoveel features, welke zijn nou leuk!? En wat staat er nou allemaal op, dat kan je toch nooit leren, zoveel!? Inderdaad, er zijn iets van honderd features, en op elk feature staan weer een aantal verbs (commando's), dus dat zijn honderden en honderden verbs... En ze zijn ook nog eens helemaal niet overzichtelijk gerubriceerd. Maar vanaf nu wel! Op deze pagina kun je leren welke features leuk zijn en dus de moeite waard zijn om te 'adden". Verder kun je nu veel makkelijker bekijken welke verbs er op de features zijn, doordat ze overzichtelijk zijn gerubriceerd.

De handigste manier om deze pagina te gebruiken is als volgt. Eerst ga je naar de pagina waarop de geselecteerde features staan; op deze pagina leer je welke features je aan jezelf moet toevoegen. Vervolgens bekijk je onderstaande pagina's en print je deze uit. Het kan zijn dat je niet de mogelijkheid hebt om web-pagina's uit te printen, maar dan kan je het misschien op een andere manier proberen. Bv met het edit menu: select all, copy, en dan plakken (paste) in je tekstverwerkingsprogramma of zoiets. Of misschien kan iemand anders het voor je uitprinten. In ieder geval: veel succes ermee en ik hoop dat je er wat aan hebt!

Nieuw: De feature top 10!
Communicatieve verbs
Groetverbs
Handige verbs
Kleffe verbs
Informatieve verbs
Leuke verbs
Onaardige verbs
Wie-verbs
De features en verbs zijn geselecteerd op basis van wat ik denk dat leuk of handig is om te hebben. Ik heb geprobeerd een zo uitgebreid mogelijke lijst te geven van leuke of handige verbs (ook een paar verbs die al standaard op een speler staan) en verbs die minder leuk of handig zijn of overbodig weg te laten. De keuze is natuurlijk subjectief, maar ik denk dat ik een goede selectie heb gemaakt. Mocht je echter suggesties hebben of ergens een foutje zien dan kan je natuurlijk altijd mailen naar dIMITRI. Complimenten zijn trouwens ook welkom :)