Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Newbie uit de metro: vol

Stoffeltje, Brite en De Tas (drie vriendinnen uit een MOO) zijn wat ontregeld geraakt door hun Real Life en hun Virtuele leven. Soms vloeien er eigenaardige omstandigheden en gedachten uit hun computerverslaafdheid

Stoffeltje wil weten wat vol nu precies inhoudt. Je giet melk in een glas. Het glas raakt vol. Je blijft doorgieten, het glas wordt nog voller, je giet maar door... inmiddels loopt de melk van de tafel, maar het glas blijft vol.
De volheid verandert niet naarmate er meer bij wordt gegoten, het glas was al overvol. Hoogstens, als je lang genoeg door blijft gieten, wordt ook de kamer vol. Kortom hoe langer je blijft gieten, hoe meer voorwerpen vol raken. Zo is dat met vloeistof.
Hoe zit dat met vaste dingen? vroeg Marinka zich af. Je kunt je kast volstoppen met kleren, maar op een gegeven moment kan er niets meer bij. Je kunt je volstoppen met eten, maar ook dan komt er een punt dat er niets meer bij kan, je kotst het uit of je moet poepen. Als je dat maar lang genoeg doet raakt de kamer vol met iets anders dan er was. Kortom, het lichaam kan niet vol want in het lichaam zit een gat. Een kast kan wel vol want de deur kan dicht.
Hoe zit het met computers? Een computer kan vol raken, bijvoorbeeld de harde schijf. Het werkgeheugen kan niet meer aan.
Kortom 'vol' met vaste dingen is mogelijk, als je het af kunt sluiten zoals een trommel, een koffer, een kast, een huis en een computer. Of als Nina verhuist: het verhuisbusje is op een gegeven moment VOL. 'Vol' gecombineerd met vloeibare dingen kan, als het maar in een vorm wordt gegoten zoals een glas, een fles, een vaas, een bord.
En dan hebben we het nog niet eens over volgeboekt, volhaar, volhouders en voltreffers... Dit bedacht Stoffeltje op een druilerige zondagmiddag.

Poppy