Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Newbie in de metro: Robocopulatie!

Amsterdam, 8 feb 2086

Lieve Chang, Wat een saai on-line-college was dat laatst. Maar goed dat jij zo in Cybergeschiedenis thuis bent en professor Göteborg kon aanvullen met wat sappige verhalen. Trouwens mijn excuses dat ik passages uit je discussiestuk niet begreep, het ligt echt aan mijn vertaalprogramma: Translater 16.3 barst van de fouten. Bovendien heb ik geen flauw benul hoe hij jouw Chinese karakters omzet in het Nederlands dat ik op mijn scherm krijg, maar geloof me: er flitsen af en toe hoogst eigenaardige zinnen langs.

*grin* De oorzaak is natuurlijk dat wij er van die conservatieve opvattingen op na houden en geen zin hebben om Global Language te spreken. Dat taalimperialisme is toch vreselijk! Maar goed daar heb jij net een kritisch stuk over gepubliceerd. Ik wist helemaal niet dat men daar al eeuwen over debatteert!

Ik heb een fantastische weekend thuis met KenIII doorgebracht. Hij is geweldig, ik ben vreselijk dol op hem. Hij heeft me verukkelijk verzorgd en zei allemaal lieve dingen, die ik klakkeloos geloofde ;-)). Soms verheug ik me erop om met hem ruzie te maken, een beetje te redetwisten, maar afgelopen dagen heb ik me rustig gehouden...

Niet te geloven dat verhaal van jou, over Kathy S. uit Boston, die in 1995 online trouwde met een robot en zich vreselijk belazerd voelde, toen ze erachter kwam dat ze haar diepste geheimen prijs had gegeven aan een computerprogramma. Ze had hem in een MOO, een tekstgeorienteerde spelomgeving, ontmoet of zoiets, toch?

Tss... een verhouding via een tekstprogramma, zonder enige sprake van robocopulatie! Voor ons is dat toch bijna niet te begrijpen: ik ben dol op KenIII - ik zou niet weten wat ik zonder mijn zelfstandige gevoelige humanoid moest beginnen. Natuurlijk heb je nog steeds van die rare actiegroepen zoals the Global Organisation: NSM (No Sex with Machines). Ik heb een hekel aan die lui met hun rigide ideeen, maar dat schijnt iets van alle tijden te zijn. Je had voordat abortus geaccepteerd werd ook actiegroepen, die brandbommen in klinieken gooiden.

Ken zou trouwens nog wel wat verfijning kunnen gebruiken. Ik hoorde dat in het district Japan een nieuwe bot uit is - veel beter dan de Ken-serie van Microsoft - die heerlijk in bed schijnt te zijn. Maria heeft momenteel 6 SupBots, vanwege haar promiscue karakter zegt ze. Maar wij als arme studenten kunnen ons dat (nog) niet permiteren. Daar zou je eens een stuk over kunnen schrijven: van vibrator tot bot.

Maria werkt - volgens mij uit een soort schuldgevoel - tegenwoordig in de getto's. Ik ben blij als ze 's avonds weer levend in ons afgerasterde paradijs komt ;-) Ze is erg onder de indruk van wat ze daar ziet en maakt zich nu hard om meer apparatuur in het gettopitaal, waar ze werkt, te krijgen. Ik ben bang dat een dezer dagen haar nieren o.i.d op de zwarte markt te koop zijn.

Ze weigert een bgb (bodyguardbot) mee te nemen! Als je zo'n leven hebt als Maria, kun je je levendig voorstellen dat het noodzakelijk is om meerdere SB's te bezitten.

Ik moet er zelf niet aan denken om hele dagen tussen digigeten te zitten. De e-mate is toch zo langzamerhand gemeengoed geworden?!?

How is life in het distrikt China? Zijn er nog steeds dagelijks opstootjes in de steden, waar je per ongeluk in verzeild raakt? Ben je nog actief in ANRADICO? Ik zag op de homebeam een rechtszaak tegen Silicon Graffics.

groet, Brite

poppy@dds.nl
Gaarne verneem ik uw toekomst(visie) op bovenstaand e-mailadres