Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Drie vriendinnen wonen sinds enige tijd in een MOO (MUD Object Orientated) Ze bouwen, kletsen en ontmoeten er andere mensen...

Newbie in de metro, deel 21 : Real life test?

"Ik zou Bundle zo graag eens in het echt willen ontmoeten maar ik durf niet," bekent De Tas. "Hebben jullie advies?
"Je moet Real Life niet mixen met je virtuele leven," bromt Brite."Je weet nooit wat je je op de hals haalt."
"Dat is het 'm nu juist... Bundle wil niet!" gilt De Tas. En Stoffel, die ooit haar digitale minnaar met een blindoek om ontmoette, houdt wijselijk haar mond.

ONTMOETEN?

Hoor ik een spoor van wanhoop in haar stem? Is zij na die stomme bot-wedstrijd toe een een reallife gevecht? (zie aflevering 20)

De Tas is op een virtuele (misschien ook werkelijk - who knows?) sportleraar verliefd geworden. Bundle of muscles heeft een eigen sportpark in de moo waar we hem wel eens ontmoeten en sinds hij af en toe in zijn virtuele zwembad met De Tas duikt, zijn ze beiden druk aan het virtueellichaamsbewegen.

Een tijd geleden heeft Bundle, om indruk op De Tas te maken, een wedstrijd georganiseerd: twee voorgeprogrammeerde robotten maakten elkaar af in een virtuele boxring, terwijl de Tas bewonderend naar de organisator van het geheel keek. Hij stond daar in zijn be-draakte ochtendjas zijn spieren te tonen en zij krulde voor de touwen van de ring...

"Na mijn virtuele avondje uit vroeg ik hem of hij echt zo leuk vond om mij mee mee te nemen..." zegt De Tas.
"Dat is een begin tot een afspraakje," mompelt Stoffeltje.
"Dat dacht ik ook," lacht De Tas.
Ik mopper dat Bundle zich anders genoeg digitale moeite getroost heeft om haar te vermaken. Het botgevecht ligt vers in mijn geheugen.

"Heb je dat dan niet in de krant gelezen? Van die vrouw uit Amerika die haar minnaar ontmoette duizenden kilometers verderop en die haar vermoordde?" vraag ik.
"Ho eens even," zegt Stoffeltje,"dat vertel je niet goed. De dame in kwestie heeft wekenlang contact gezocht in als.sex.necrofilia met een man, die haar zou WILLEN vermoorden, toen ze er een vond heeft ze fijn met hem gecorrespondeerd..."
"En ze heeft hem opgezocht, kilometers ver en liet voor haar partner een briefje achter," vul ik aan, "en in dat briefje zei ze Tot Nooit Weer en als je mijn lijk niet vindt, maak je geen zorgen..."
"Zoiets," zegt Stoffel, " De politie vond uiteindelijk in haar computer de correspondentie en ging op bezoek bij de heer van alt.sex..."
De Tas gruwelt: "... en het lijk van de vrouw lag in de tuin?!? Willen jullie mij bang maken? Schaam je je niet JIJ STOFJE!"
"Jij bent de ergste van ons allemaal," glimlach ik naar Stoffeltje.

Stoffel heeft ooit de Kasteelheer uit ons virtueel dorp in het echt ontmoet. Een geblindoekte afspraak (zie aflevering 7) in een hotel, waar popsterren logeren. Ze beweert dat beiden hun blinddoek niet hebben afgedaan en ze heerlijke sex met de man bedreven heeft. Ondanks dat heeft de affaire met de Kasteelheer zich nooit ontwikkeld tot iets noemenswaardig. Zo zie je maar weer dat sex in het donker ook niet alles is.

"Geef mij eens advies, Stoffel," zemelt De Tas. "Tenslotte weet jij wat het betekent om de man waarmee je schrijft in het echt te ontmoeten."
"Nu, je kunt er net als ik een spel van maken of je kunt zoals de massa gewoon eerst een foto opsturen, al-dan-niet via het net," zegt De Tas uit de hoogte.
"Dat is juist mijn probleem," zucht De Tas, "Bundle doet er alles aan om zijn priveleven te verzwijgen. Ik kom niets over hem te weten."
"Dan heeft hij er belang bij dat niemand iets weet over zijn uitstapjes met jou, of het is een bangerd."
"Waarschijnlijk allebei," lacht De Tas.
"Ik voel mij buitengesloten," roep ik omdat ik een dergelijk probleem nog niet bij de hand heb gehad. "Mijn Bert is de laatste tijd verschrikkelijk stekelig."
"Dat is ie al weken, toch?" grinnikt Stoffeltje. "Altijd in gesprek?"
"Maar wat moet ik nou doen, een foto opsturen? Of eerst vragen? En welke foto dan?"
Ik kreun.

Een paar dagen later huppelt ze blij mijn kamer in om te vertellen dat ze de "fotozaak" heeft aangezwengeld. Was Bundle de afgelopen dagen onvermurmbaar en stond hij erop dat ze zweeg over Real Life, nadat zij virtueel in zijn mond heeft geplast is hij wat kneedbaarder.
Ze barst in lachen uit want ze weet dat ik dit soort verhalen verafschuw, je weet nooit of ze waar zijn, of alleen maar aan je verteld worden om je te choqueren...

"Die Bundle-verhalen komen me strot uit," mompel ik. "Zorg nu maar snel dat ie een foto opstuurt dan zijn we ervan af!" "Ik heb iets beters voor je... iets veel beters," fluistert De Tas geheimzinnig.

wordt vervolgd

poppy@dds.nl