Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Newbe deel 10 : Geen zin

10 september 1996

"Mijn God, ik heb geen zin vandaag!" zucht Stoffeltje.
"Waar heb je het over?" vraag ik (Brite).
En De Tas merkt op: "Geen zin in wat?"

Het is allang geleden dat we alledrie tegelijkertijd ingelogd waren in de METRO. Waar dat aan ligt? De Tas beweert dat ze het te druk heeft en daarom geen tijd heeft om veel in de Metro rond te hangen.
Ik beweer dat het aan mijn telrek ligt (die ik te hoog vind) en waar ik dus wat aan doe, door minder vaak aanwezig te zijn. En Stoffeltje schrijft het toe aan een 'algehele malaise in haar bestaan'.
Waarop ik natuurlijk direkt wil weten wat ze daarmee bedoelt. We zijn tenslotte allemaal wel eens gedeprimeerd. Stoffeltje klaagt heel bescheiden over haar leven, over het feit dat ze geen zin heeft zich te specialiseren en dat ze met haar studie allang een leuke en interessante baan had kunnen hebben, maar zich altijd maar weer voor iets anders inzet, waardoor mensen niet weten wat ze precies doet en kan.
Ik denk er een paar minuten over na en concludeer dat het wel klopt; Stoffeltje heeft een aantal organisatorische projekten gedaan, maar ook als regisseur gewerkt en als fotograaf en als leraar en als cameravrouw en als... etc.
Ik zucht: "Als je veel tegelijk doet, word je ook niet in 1 ding goed!"
Tot mijn geluk hoeven we geen discussie te gaan voeren over de voor- en de nadelen van specialisatie omdat De Tas begint over de kasteelheer, waar Stoffeltje de laatste tijd zeer zwijgzaam over is. De man is niet in haar geïnteresseerd, althans niet meer. De dingen die voorbij gaan...

De algehele malaise neemt bezit van ons alledrie en digitaal dronken worden is toch ook niet alles.

We babbelen om elkaar op te vrolijken over de Duitse staat, beeldrecht en xs4all. Er waren wat problemen ivm met een ultralinkse krant die xs4all doorgaf. De Tas mompelt dat je de ptt toch ook niet verantwoordelijk stelt voor de inhoud van de post. Wij zijn het daarmee eens...
Uiteindelijk informeren we elkaar over Webgrrls, de Nederlands variant en de meetings die de dames houden. De Tas vertelt over een bijeenkomst in de Waag, waar ongeveer 50 vrouwen aanwezig waren en er over dames op het Net werd gesproken, over IRC en over de doelstelling van Webgrrls.

Maar ook ik heb vandaag geen zin, de 'algehele malaise' van Stoffeltje werkt aan stekelijk. Daarom log ik uit om een biertje te gaan drinken op een terras in het Vondelpark. Heel even - als ik het terras op loop vraag ik me af, of er iemand zit die ik digitaal ken. Ik zie een meid van een jaar of 16 bij haar vader op schoot zitten en denk direkt aan een meisje dat ik uit de METRO ken en op het account van haar vader de metro in gaat. (Ik glimlach omdat ik altijd vermoedde dat de vader en de dochter 1 persoon zouden zijn: de dochter, een fantasy-identity van de man.)
Na twee biertjes fiets ik weer naar huis.
"Nou, daar maak je makkelijk vanaf," kreunt Stoffeltje.
"Had je niet wat leuks over Webgrrls kunnen schrijven?" vraagt de Tas.
"Misschien volgende keer," zucht ik, het niet-virtuele bier klotst vriendelijk in mijn buik...

WORDT VERVOLGD

poppy