Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Newbe deel 8 : Telefoonrekening 25 augustus 1996

"Dus je logt niet meer in vanavond?" vraagt Stoffeltje.
Ik (Brite) zit in mijn huis en heb haar aan de telefoon.
"Nee," antwoord ik somber, "ik ben aan het afkicken van mijn netverslaving."
"Op mij kun je rekenen!" brult De Tas in de hoorn.
Zij zit naast me (en gaat als ze thuis komt het net nog op denk ik jaloers). Met het vooruitzicht dat emailen ook leuk is en een stuk voordeliger, troost ze me. Tsss...

To: Johan
From: Brite
Subject: Telrek & emailvriendschap
Cc:
Bcc:
Attachements:

____________________________________________________________________
"Beste Johan,

Je zult wel verbaasd zijn e-mail van me te krijgen, nu eens niet met een technische vraag...

Nog bedankt voor je gebruiksaanwijzing 'Proggen voor dummies'. Ik zal wel een passend voorwerp voor je proggen, als dank voor al je hulp aan de newbie! (zoals je ziet, word ik steeds minder 'newbe' - want ik spel het woord nu al goed!)
Heb je het artikel gelezen van M.J. Klaver over geek girls?.
"...als zij jarig is verspil je tijd dan niet met het uitzoeken van sieraden of het samenstellen van boeketten. Geef haar gewoon een nieuwe geluidskaart of een Star trek muismatje."
Zover -begreep je al- ben ik nog niet want goud en rozen veroveren nog steeds mijn hart, maar ik zou inmiddels wel een PowerMac willen! (voor tweedehands aanbiedingen: poppy@dds.nl)

Onlangs dacht ik nog aan de allereerste keer dat ik je ontmoette en begrepen had dat je een bouwvakker was IRL :)) Ik snap inmiddels nog steeds niet wat je beroep nou WEL is. Je vertelde dat je iets doet met computernetwerken.
Op mijn vraag "Ben je systeembeheerder?", antwoordde je.
"Nee, maar ik heb er wel zes onder mij werken."
Heeft je beroep ook een naam?

Het zal je wel opgevallen zijn dat ik niet meer in de metro ben de laatste tijd. De reden is obvious: mijn Tel.rek! In tegenstelling tot jou heb ik geen bedrijf achter me wat de kosten dekt, maar wat niet is, kan nog komen ;-) Vandaar dat ik poog nu wat emailvriendschappen te onderhouden... in afwachting van betere tijden...
Daar komt bij dat ik mijn virtuele vriendinnen het zo druk hebben. Stoffeltje zit alleen nog maar in de wolken, in de toren van dat luchtkasteel. Wat vind jij eigenlijk van die kasteelheer? Ik vind hem erg gereserveerd en het lukt mij zelden om een vertrouwelijke situatie te scheppen...
En tja, De Tas heeft zich zo verbeten op het HTML-en gestort dat ze het alleen nog maar over leuke websites heeft waar je naar toe moet gaan omdat ze grafisch zo bijzonder zijn...
Waar het eigenlijk op neer komt is dat ik jaloers ben... en ook wil rondhangen in de METRO. Maar ik doe het cold-turkey!

Je hebt gelijk wat vakantie betreft: het doet een mens echt goed... behalve dan bij thuiskomst het openen van de envelop van de PTT. Hoe was de computerbeurs in Japan?

Ik las dat er binnenkort een metro-meeting is in Amsterdam. Ik neem aan dat JIJ daar niet naar toe gaat want wat ik van je begrepen heb, is dat je niet de minste behoefte hebt om je metrovrienden IRL te ontmoeten. Leg dat 'ns uit! Op je vraag of ik er naar toe ga: ik weet het nog niet. Misschien als Stoffeltje en de Tas meegaan. Misschien kan ik die kasteelheer dan van d'r eens zien (of zouden ze in het verlengstuk van de blinddoek gemaskerd gaan?).

De regen stroomt met bakken uit de hemel, ik verbijt me om niet in te loggen. Van ellende zit ik 's avonds als een couch potato achter de buis en als ik, zoals gisteren de deur uitga en een kennis bezoek, drink ik te veel.
One more drink, and I had been laying under the host.

Een knuffel van een grote metrovriendin. Schrijf je alsjeblieft snel terug, ik snak naar post.

Brite

"Je hebt gelijk e-mailen is erg leuk," antwoord ik.
"Een fijne manier om mensen beter te leren kennen...." zucht Stoffeltje.
De Tas en Stoffeltje giechelen tegelijkertijd, snuifend buig ik me over een rondslingerende folder van de Gall&Gall...

wordt vervolgd

poppy