Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

A *BREND* NEW DAY

Brite krijgt het er warm van. De Tas vervolgt: "... en dat terwijl hij al kaal wordt!" Stoffeltje kotst: "hoe kan je nou iets willen met een Liberaal!"

We, drie vriendinnen, zitten op het Net en babbelen met elkaar via onze computers. Ieder van ons zit thuis en logt met haar modem in, zodat we uiteindelijk samen komen in een tekstgeorienteerde ruimte, die de METRO heet.
We tikken zinnetjes en versturen die naar elkaar door op ENTER te drukken. Met simpele codes kun je voorwerpen maken, je eigen kamer bouwen, jezelf beschrijven... We zitten in de rommelige kamer van De Tas. Ze heeft de deur op slot gedaan zodat er niemand anders naar binnen kan.

Wat er nu weer aan de hand is! De Tas heeft IRL (in Real Life) een politicus ontmoet. Zo'n vooruitstrevend rechts typ die al een jarenlange fijne LAT-relatie heeft en juist deze man heeft zij uitgekozen als medespeler in haar digitale wereld. Opgewonden doet ze haar plan uit de doeken.
"IRL zou ik nooit wat met hem willen, maar vanwege HET VERSCHIL trekt hij me virtueel zo aan."
Stoffeltje zucht en ik (Brite) kijk de De Tas bestraffend aan. "Ik heb hem al geprikkeld met spannende verhalen," biecht ze op. "Ja, dat kennen we van je!" lach ik. (red. zie voorgaand artikel) De Tas grinnikt: "Ik heb al email van hem gehad. Hij vroeg hoe dat nu zat met CYBERSEX!"
"En?"
"Hij eindigde zijn briefje met: 'een poging tot een digitaal afspraakje ;)'"grinnikt de Tas.
"En wat ben je van plan? Hoe ga je hem digitaal versieren?" vraagt Stoffeltje. De Tas hoort haar niet eens... zo bedwelmd is ze van haar eigen fantasie.

Een paar dagen later krijg ik een jubelend mailtje van De Tas: "Lieve Brite. Dit heb ik aan mijn politicus gestuurd:
*Beste Politicus. Hier volgen wat instructies. Je gaat de de digitale stad in als BEWONER.Ik heb je aangemeld. Je login -hoe je binnenkomt- is BREND (leuke naam toch?). Je password -je persoonlijke beveiliging- is $$$TAS$$$ (dit kun je veranderen wanneer je wilt)
Spelregel: je praat in real life NOOIT over je virtuele leven. Wij zijn IRL andere mensen dan in het virtuele bestaan! Verdere instructies volgen via je postvak!*

Ik stuur De Tas gelijk een reply, want ik vind het een fraaie actie. Later hoor ik van Stoffeltje dat zij exact dezelfde brief van De Tas gekregen heeft.
"Maf wijf is De Tas," zeg ik tegen Stoffeltje, "Terwijl ze IRL altijd zo verlegen is ;-)"
Stoffeltje grijnst "En als die Liberaal dan eenmaal zich blij op De Tas stort, gaan wij hem chanteren!"
"Hee ja!" roep ik " afluisterapparatuur in de kamer van De Tas plaatsen. Misschien moet ie wel weg net als Robin!"
Stoffeltje: "We breken Brends politieke carriere!;-)"

De dagen hierna is De Tas druk in de weer. Ze laat instructiebrieven -over hoe hij een virtuele persoonlijkheid kan worden, waar hij basisinformatie moet ophalen enz- in Brends electronische postbus achter. Ze vertelt hem niet te veel, wij hebben dat tenslotte allemaal ZELF moeten uitvogelen! De Tas heeft al heel lang geleden een persoonsomschrijving geinstalleerd, die je kunt zien door 'kijk De Tas' in te tikken. Tot mijn ontsteltenis zie ik dat ze haar omschrijving kompleet veranderd heeft, was zij eerst nog 'een stoere brutale blondine met zwarte band karate' nu verschijnt er op mijn beeldscherm terwijl ik 'kijk De Tas' intik: 'Er komt een ravisante verschijning verleidelijk op je af.'
Mijn God!

De dagen die volgen plagen wij De Tas, die elke keer digitaal van kleur verschiet! Maar Brend laat op zich wachten. Na twee weken hebben we hem nog niet gezien. Schoorvoetend geeft de Tas toe, dat ze niet durft te kijken of Brent ueberhaupt zijn post heeft gelezen!
"Kom OP!" roept Stoffeltje " Dat is juist het VOORDEEL van dat gecomputer, dat je iedereen kunt controleren, terwijl we onszelf natuurlijk beschermen." Na veel vijfen en zessen, besluit ik om te kijken wat Brend heeft uitgevreten. (Voor de leek: dat is een simpele handeling, geloof me).

Ja, hoor een week geleden heeft hij zijn post gelezen en gisteren nog hing hij rond in de digitale stad.
"Het lukt hem natuurlijk niet om in de METRO tekomen!" grinnik ik. De Tas zegt protesterend: "Wacht maar."
En dat doen we...
Na nog eens twee weken wachten, durven we De inmiddels-voortdurend-zuchtend-en-kreunende Tas niet meer te plagen. Dit uitstel van het door haar gewenste avontuur neemt een andere wending dan verwacht. Voorzichtig peil ik haar.
Ze snuift dramatisch: "eerst kwam ik hem nog wel eens tegen, ik zie hem nooit meer IRL :(("
"Wat wil je met een politicus," denk ik.
"Wat moet ik nou doen?" roept de Tas wanhopig.
In koor roepen Stoffeltje en ik: "HEM OPBELLEN!"
We vernemen in de inmiddels opgeruimde digitale kamer van De Tas, dat Brend-in-spee beweert dat zijn computer stuk is! We lachen erom en geven De Tas een digitale borrel om het 'holle gevoel van binnen' kwijt te raken.

"Het kan toch dat zijn computer stuk is," lispelt De Tas. "Hij kan toch overal inloggen!" wijst Stoffeltje haar terecht. "Die man heeft het reuze druk, misschien heeft ie wel geen tijd..." probeert De Tas nog.
"Hij is van je geschrokken! Dat is het. Tsss, alsof jij het niet druk hebt IRL. Potverdomme sloof je je uit! Je meldt hem aan als bewoner, moet vervolgens 48 uur wachten voor Brend actief kan worden. Je stuurt hem een briefje zodat je hem snel kunt zien. Je maakt het hem te makkelijk!" roep ik.
"Ja, moet je voorstellen..." becommentarieert Stoffeltje, "...dat iemand VOOR JOU die moeite doet. Dat is toch geweldig dat je zo'n avontuur aangeboden krijgt!"
"Ik had me ook erg verheugd op een dubbelleven," mompelt De Tas bedremmeld. "Geen ondernemend typ die politicus van je," grinnik ik.
"Mijn eerste digitale blauwtje!" snikt De Tas.
Stoffeltje slaat liefdevol haar armen om De Tas heen en geeft haar een enorme troostknuffel.
Brite zegt opmonterend: " Joh, hij werd toch al kaal!"
De Tas zucht "Ik probeer nooit meer een Liberaal!" *grijns*

WORDT VERVOLGD


Poppy @dds.nl