Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Het metrospel

Voor veel mensen zijn spelletjes (oftewel games) een belangrijke reden om achter de computer te zitten. Ook op internet zijn er heel veel pagina's die aan games gewijd zijn, maar in DDS is daar weinig van terug te vinden. Sinds kort is er echter een spel over DDS! Het metrospel heet het en het is gemaakt door Doesbo.

Het metrospel, te vinden op http://huizen.dds.nl/~doesbo/metro.html, gaat zoals de naam zegt over de metro, de virtuele wereld die in de digitale stad is te vinden (zie http://huizen.dds.nl/~dimitri/metro/ en telnet://dds.dds.nl:902). De metro wordt in het spel geregeerd door de boze Mieg (in DDS beter bekend als Michael van Eeden). Jouw taak is om de metro te bevrijden van deze kwade geest. Dat doe je door hitpunten, wapens en spelers te verzamelen, zodat je uiteindelijk met je leger het tegen Mieg kan opnemen. Ben je sterk genoeg dan versla je hem en komt de beloning!

Het metrospel is een Booleaans interactief spel. Dit betekent dat je steeds vragen krijgt als 'wil je de stad binnengaan' die je met ja of nee mag beantwoorden. De maker van het spel, Doesbo, heeft het ook niet allemaal zelf verzonnen maar is uitgegaan van een ander spel, Braminar. Door dit te vertalen en op de metro af te stemmen (inclusief inside jokes) is een heel leuk en behoorlijk verslavend spel ontstaan. Alleen jammer dat je helemaal overnieuw moet beginnen als je doodgaat..

dIMITRI

Download het spel op http://www.demetro.nl/sociaal/metrospel.zip.