Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  
Terug

Metro memories 20 augustus 1996

Het aardige was dat de aanwezigheid van geld voor veel mensen genoeg was om allerlei dingen te maken en daar geld voor te vragen, en om van de dingen van anderen gebruik te maken moest je weer geld hebben. op die manier werd het aantrekkelijk om dingen te maken, en daar geld voor te vragen.

Voor niet-bouwers viel er echter nog niet zoveel te verdienen, totdat Q een pandjeshuis gemaakt had. Allerlei objecten die in de metro lagen kon je oppakken en meenemen naar het pandjeshuis, en vervolgens verkopen aan de pandjesbaas. Als je het object weer wou meenemen, moest je eerst weer een bedrag betalen aan de pandjesbaas.

Het gevolg was dat een aantal mensen alles wat los en vast zat in de metro naar het pandjeshuis sleepten, en vervolgens verpandden, OOK de spullen van andere metro-ers. Het gevolg was een flinke rel in de discussiegroep over de metro, waaronder iemand die principieel tegen geld in de metro was, en weigerde om zelf een rekening te openen en haar spullen terug te kopen.

Zoals gezegd bestaat de metrobank niet meer. Ook het pandjeshuis bestaat al een tijd niet meer. De maker ervan (Q) heeft het op een gegeven moment opgeblazen. Rest mij nog te vertellen dat een van de eerste objecten die verpand werden, ikzelf was. Door een foutje in het pandjeshuis kon je ook mede-metrobewoners aan de pandjesbaas verkopen.... ;-)

Sander