Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Sociaal De Metro in de media  

Metro Dagboek

Lief Dagboek,

Ik weet nog hoe het begon. Het was een regenachtige dag ergens in september 1994. Uitgekeken op de chatboxen logde ik op aanraden van een internet- vriendin weer eens in in De Digitale Stad. Natuurlijk had ik bij de start van dit project er wel even aangesnuffeld maar echt boeien kon het me niet. Niet precies wetende hoe alles werkte, raakte ik verzeild in een 'talk' met een jongedame. Toen ik haar vroeg wat haar zoal bezighield, vertelde ze me dat ze bouwvakster was. Vast een erg potige meid dacht ik toen bij mezelf vooraleer ze me duidelijk maakte dat ze bouwvakster was binnen de Digitale Metro in DDS. Na eerst een afspraak met haar in real life gemaakt te hebben, (hierover zal ik een andere keer meer vertellen) vertrok ik ook naar deze ondergrondse wereld. Eindelijk alleen maar in het Nederlands hoeven praten. Mijn engels had door die chatboxen namelijk al een akelig hoog niveau bereikt.

Een combinatie van chatten en programmeren, een eindeloze uitdaging, gevaar- lijk leuk gewoon. Toen brak een tijd aan van uren achter de computer zitten, veel 'dates' en het ontstaan van echte vriendschap en de groei naar een volwaardige computernerd. Boeken vol zou ik erover kunnen schrijven. Vanaf deze plek zal ik dan ook regelmatig berichten van anecdotes uit de metro en de invloed die die gebeurtenissen hebben gehad op mijn 'echte' leven.

Oh ja, die jongedame die me over de metro vertelde is nog steeds een goede vriendin van me. Waar een computer al niet goed voor is. Tot de volgende keer...

DayDream
"Some dreams grow old,
And then they just die"