Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Metrologo MotD-archief  
Terug

2004

Nummer Datum Bericht
265 08 januari 2004 19 januari metro een uur down
Maandag 19 januari zal tussen 14.00 en 15.00 de metro down zijn vanwege een verhuizing van de server. Jammer van de uptime, maar volgens xs4all is de nieuwe locatie wel beter:
http://www.xs4all.nl/nieuws/overzicht/datacenter.html

Het ip-adres van de server zal niet veranderen.
266 03 februari 2004 Valentijn 2004
Jaja, ze zijn er weer, de metro-valentijnskaarten!

Stuur ook een kaartje in de Grote Valentijnskamer! (ga $valentijn)
267 21 maart 2004 Nieuwe metrogalerij
Op http://www.demetro.nl/sociaal/galerij/ kun je de (door Jeroen) vernieuwde metrogalerij vinden. Deze is gekoppeld aan de gegevens in de metro, zoals die o.a. in je @whois staan. De volgende gegevens worden vermeld:
* Foto (pic_msg)
* Homepage (homepage_msg)
* ICQ nr (icq_msg)
* CU2 pagina (cu2_msg)
* MSN (msn_msg)
* Skype/Internet phone (phone_msg)

Je emailadres wordt niet vermeld, om spamoverlast te voorkomen.

Mocht een van bovenstaande gegevens bij je verkeerd staan, of je moet het nog invullen, dan kun je dat doen door de bijbehorende msg op je speler te veranderen. De url van je foto bijvoorbeeld door @pic me is "http://www.jouwdomein.nl/jouwnaam.jpg". We verzoeken je niet twee adressen in te stellen. Verder kun je gegevens leeglaten (of leegmaken met @pic me is "") als je niet wilt dat ze op de metrogalerij komen.
268 26 maart 2004 RIP JILDOU
Zoals een aantal van jullie weten, was Jildou ziek. Een ernstige ziekte, waardoor ze geen hoge levensverwachting had. Zij heeft deze week een longtransplantatie gehad, in de hoop op een beter en langer leven. Er zaten ook risico's aan deze operatie en helaas heeft ze het niet overleefd. Dinsdag zal Jildou in Groningen begraven of gecremeerd worden.

In haar kamer (volg Jildou) kun je schrijven en lezen in het condoleanceregister voor haar. Hurri is bezig met het plaatsen van een rouwadvertentie. Als je wilt dat je naam hierbij komt te staan, kun je hem pagen. Een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Jildou kwam heel veel in de metro en zal door veel mensen gemist worden. Ik wens iedereen sterkte met het verwerken van het verlies.

Poek
269 27 maart 2004 ROUWKAART EN -ADVERTENTIE
De rouwkaart van Jildou zat in een envelop met een heel subtiel dun grijs randje. Op de achtergrond van de kaart zelf staat een kleurenfoto van de piramides van Gizeh.

De tekst luidt:

"Ofskie is de berte fan it oantinken"
"Afscheid is de geboorte van de herinnering"

Jildou Visser

6 maart 1978 - 25 maart 2004

Jildou was voor ons allemaal een fijne, lieve inspiratiebron.
Zij heeft een dappere risicovolle beslissing willen nemen.
Maar alle inspanningen voor een beter leven zijn helaas tevergeefs geweest.

Dag, Oant sjen, lieve, leave Jildou

Groningen, Hotske van der Zee en Wiebe Bruinsma

Stadskanaal, Jan Visser en Mariola Owczarek

Stadskanaal, Anne Jan en Erica, Rick en Amber

Hengelo, Almer

Op dinsdag 30 maart nemen we om 13:00 uur afscheid van Jildou in het kerkje te Noorddijk aan de Noorddijkerweg (wijk Lewenborg), Groningen.

Aansluitend begraven we haar op de tegenoverliggende begraafplaats.
Daarna is er gelegenheid bij elkaar te zijn in "Rietland", een eindje verderop aan dezelfde weg.

Als u iets wilt geven dan stellen wij een bijdrage aan de CF stichting op prijs.

Correspondentie adressen:
Meerpaal 281 9732AR Groningen
Westerwoldselaan 12 9501VR Stadskanaal

De namen die ik inmiddels ontvangen heb voor de rouwadvertentie zijn:

Bubbel, Chris, DarkScorpion, dIMITRI, ElaTagar, FLEXiGON, Gizmo, hurri, Jamie, Jasper, Jazzy, marte, Michiel ,Mil_Vychod, Morrissy, Nieky, Oz, Pieter, pokeY, Qweqwe, Remus, Steve, Supergrover, Swell, TB, Terra, YT

Staat je naam er nog niet bij kan je mij (hurri) pagen, dan voeg ik je toe.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de advertentie maandag in de Trouw komen te staan. De kosten zullen uitkomen op ongeveer 10 euro pp. Heb je hier bezwaar tegen, neem dan contact met mij op. We vinden dan wel een oplossing.

hurri
270 28 maart 2004 ROUWADVERTENTIE (2)
De rouwadvertentie van Jildou zal morgen (maandag) in de Volkskrant verschijnen. Ik heb hier haar vader en broer van op de hoogte gebracht. En ze vonden het heel erg fijn dat er zoveel mensen zijn die aan de advertentie hebben meegewerkt en dat er ook een aantal op de begrafenis aanwezig zal zijn.

De kosten voor de advertentie bedragen E535,- Dat is meer dan de 10 euro pp die ik eerst had gezegd. Ik ben hier bewust overheen gegaan. Er is een aantal mensen dat mij heeft toegezegd het gat te willen dichten. Mijn voorstel is dan ook om die 10 euro te storten als je dat wilt, ben je bereid om meer te betalen dan graag. Je kunt dit doen op gironummer 6480107 ten name van A. de Bree in Nijkerk. Hierdoor kunnen we het zo netjes mogelijk verdelen.
Mocht de situatie ontstaan dat er geld over blijft zal ik dat in overleg met jullie oplossen. Mijn voorstel is om in dat geval het bedrag van de CF-stichting over te maken. Dit was ook de wens van de ouders op de rouwkaart.

Op verzoek van anderen wil ik nog wel proberen om iets van bloemen te laten bezorgen. Er zijn hele mooie zogeheten 'biedemeiers' te koop in de orde van 75 euro. Het gaat niet meer lukken om het hier met iedereen over te hebben dus ik hoop dat jullie het hiermee eens zijn.
Anders vind ik hopelijk genoeg mensen die met mij hierin mee willen gaan.

Ontzettend veel sterkte. En probeer elkaars manier van verwerken te respecteren.

hurri
271 29 maart 2004 KLEINE TOEVOEGING IVM ROUWADVERTENTIE
Voor mensen die geld gaan overmaken aan hurri: vergeet niet je metronaam te vermelden bij de overschrijving!
272 31 maart 2004 EEN ZOON VOOR KNUTSELAAR_ANTOINE EN JOEKELKEN
Beste Metro-ers,

Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ons IVL en IRL gezinnetje sinds maandag ochtend 29 maart 2004, 07:00 uur, uitgebreid is met een gezonde zoon Marijn genaamd. Marijn weegt 3540 gram. Moeder en zoon maken het goed.

Foto's zijn te vinden op onze internetpagina: http://www.denbrok.net/

Groeten,

Antoine, Sandra, Veerle en Marijn
(Knutselaar_Antoine, Joekelken, veerle en marijn)
273 05 april 2004 MAANDELIJKSE ALARMTEST
Met enige regelmaat deed Jildou suggesties voor verbeteringen aan de metro. Zij (en ik ook) vond dat de metro veel meer is dan een veredelde chatbox, waar veel mensen hem voor lijken te gebruiken. Het is een virtuele wereld waar meer dingen gebeuren dan het praten met elkaar. Zo was er begin vorige maand IRL de maandelijkse sirenetest, en op dat moment bedacht ik me dat we dat ook in de metro moesten hebben. Toen ik die avond thuis kwam zag ik dat ze me op bijna datzelfde moment had gepaged met de opmerking dat we de sirenetest hier ook moesten houden.
Daarom, met ingang van aanstaande maandag, ook in de metro de maandelijkse test van de alarmsirene.
-- Oz.
276 24 juli 2004 MEIKEVER WINT BRONS OP WK BRIDGE!
In de bridgerubriek van de Volkskrant stond vandaag een stukje over Meike Wortel aka meikever. Wat blijkt: ze heeft vorige week op het WK bridge voor junioren de bronzen medaille gewonnen! Namens de metro wil ik haar van harte feliciteren met dit mooie resultaat.
277 23 november 2004 SINTERKLAAS, WIE KENT HEM NIET!
Hallo metro-kindertjes,

Ook dit jaar breng ik, Sinterklaas, weer een bezoek aan de metro. Voor de meeste van jullie heb ik kado's meegenomen, voor een aantal een roe, en voor een paar, het is helaas niet anders, een grote zak waarin ze mee terug moeten naar Spanje.

Natuurlijk is het mogelijk je schoen te zetten.
Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst een schoen hebben om te kunnen zetten, tik daarvoor:
@create $sinterklaasschoen called
of zoek je schoen van vorige jaren op (@audit+ me with $sinterklaasschoen).

Leg deze schoen vervolgens in ~O kom er eens kijken (#22303) [tik: volg Sinterklaas], zodat je zeker weet dat ik (en anderen) je schoen kan vinden. Vanaf 5 december, 9 uur 's avonds, kan je dan zien wat er allemaal in is gestopt.

Uiteraard hoeft het niet allemaal van mij en de pieten te komen, maar kunnen jullie ook voor elkander kado's in de schoenen deponeren.
Dit kan met: stop in
Kijk voor verdere instructies naar de beschrijving van kamer #22303 of van $sinterklaasschoen.

De komende tijd zal ik regelmatig in de metro aanwezig zijn om eventuele verlanglijstjes in ontvangst te nemen.

Groetjes
Sint en Piet.
278 06 december 2004 SINTERKLAASSCHOENEN
Sinterklaas is weer terug naar Spanje dus je kan zien wat er in je schoen zit!

En haal ook vooral je schoen weer op, want die zweetlucht is niet te harden!