Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Metrologo MotD-archief  
Terug

2001

Nummer Datum Bericht
219 06 januari 2001 Stairway meeting
Zaterdag 20 januari zal de grote Metro meeting in Stairway to Heaven weer zijn, maar er moeten wel veel meer mensen komen om de meeting weer net zo populair te maken als de vorigen!

Schrijf je in met 'meeting', of lees wat meer info met 'lees #15000'.
220 18 januari 2001 viodds
NIEUW KANAAL!! --> &@addch viodds <---
========================================
Dit kanaal is speciaal bedoeld om de discussie rond het voortbestaan van de DDS te voeren. Je kunt praten op het [viodds] kanaal met:--> !d <------
Voor meer info over VIODDS zie: http://viodds.huizen.dds.nl
221 12 februari 2001 Valentijnskaarten
Nog net op het nippertje zijn ze er weer:
de Metro-Valentijnskaarten.
Stuur je geliefde -al dan niet anoniem- een kaart vanuit #2529.
Ze worden op Valentijsdag bezorgd.
222 14 februari 2001 Oprichtingsvergadering VioDDS
Op 15 feb. 2001 (en niet 20001 zoals in de VMOO-balk staat) is de Oprichtingsvergadering van de Vereniging Open Domein.
Wie daar graag heen wil kan zich inschrijven door een email te sturen naar rrr@dds.nl. Meld je alleen aan als je ook echt van plan bent te komen. Meer informatie over de dag vind je op http://www.opendomein.com/15feb.html.

Marte.
223 21 februari 2001 Voortbestaan metro
In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren, betekent een eventueel einde van DDS niet het einde van de metro. De metro kan los van DDS bestaan en zal dat ook doen als dat nodig is. Er zijn diverse plekken waar we terecht kunnen: voorlopig kijken we echter eerst of we gewoon bij DDS (of viodds) kunnen blijven.
224 22 februari 2001 DDS (en dus ook metro) vrijdagavond/nacht down
Op www.dds.nl is het volgende te lezen:

"[De verhuizing van hardware] zal vrijdag 23 februari om 22:00 beginnen en duren tot zaterdag 24 februari om 08:00. Tussen 23 februari 22:00 en 24 februari 08:00 kan Energis NV door deze verhuizing de diensten, die DDS als klant van Energis NV afneemt voor de bewoners van DDS City, niet leveren. Op 24 februari na 08:00 zullen alle diensten naar verwachting van Energis weer volledig beschikbaar zijn. In de tussenliggende tijd zijn homepages en andere voorzieningen onbereikbaar en kan er geen e-mail worden bezorgd."

De metro valt onder de andere voorzieningen... hopelijk zijn we zaterdag- ochtend weer in de lucht.
225 12 maart 2001 Oppers!
[door Poek]
Vandaag is er een nieuwe opper bijgekomen: zacha! Zij wist met haar plannen goed te overtuigen dat ze een aanwinst voor het opperteam is. Lees meer over haar op http://metroforum.cjb.net/ onder nieuws! Tevens vindt je daar een log van de ceronomie, met ere-gast Mieg.

Er zijn helaas ook mensen afgetreden als (aktieve) opper. skydancer is oude_opper geworden en Nieky bouwvakster in ruste. De metro dankt hen voor de vele inspanningen die zij voor de metro gedaan hebben!

zacha kijkt je lief aan en zwaait verlegen met haar toverstokje.
226 06 april 2001 DDS blijft bestaan
Donderdag 5 april heeft DDS in een persbericht bekend gemaakt wat de plannen voor de toekomst zijn. DDS gaat betaald internettoegang bieden: zowel als inbelprovider voor een laag bedrag als ADSL. Verder blijft DDS City bestaan, in samenwerking met VOD (vereniging open domein, voorheen viodds).

Het persbericht kun je lezen op http://pers.dds.nl/?1718

Reakties kun je plaatsen op http://metroforum.cjb.net
227 19 april 2001 Voortbestaan van DDS (2)
"Reakties [over voortbestaan DDS] kun je plaatsen op http://metroforum.cjb.net"

Dat stond heel duidelijk in de vorige motd, maar mensen blijken daarvoor te lui of kunnen niet lezen. Maar om de vraag die men daar niet stelt te beantwoorden: ja, de metro blijft gratis.
228 26 april 2001 Metro tijdje down geweest
Vanwege werkzaamheden (gokje) bij DDS is de metro van ongeveer 5.30 tot 13.50 down geweest. Mocht je tussen vijf uur en half zes vannacht fanatiek geprogd, gebouwd en/of geedit hebben, dan had je beter op tijd naar bed kunnen gaan of lekker kunnen uitslapen, want die periode zijn we kwijt.
229 01 juni 2001 Metro down geweest
Euh, ja de metro was dus vanochtend down en niemand gooide 'm up, dus ging ik maar kijken. Dit is de laatste recente database die ik vond, van 9 mei, da's al een tijdje terug, dus wacht nog even met veel programmeren tot mijn collega's zeker weten dat er geen recentere database is. Zo ja, dan komt die nieuwe online, zo nee, dan krijg je nog een melding.
230 21 juni 2001 steun van DDS aan de metro
Vandaag kregen de beheerders van de metro een officieel mailtje van DDS waarin de steun van DDS aan de metro eenzijdig wordt opgezegd.
En wel per 1 Juli 2001.

Dit betekent natuurlijk niet het einde van de metro. De metro zal gewoon blijven bestaan. Er liggen hiervoor een heleboel mogelijkheden open en we onderzoeken op dit moment welke ons het beste lijkt.

Wij zullen er alles aan doen om eventuele veranderingen voor jullie zo onopgemerkt mogelijk te laten verlopen. En we houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
231 30 juni 2001 Metro na 1 juli
Voor de mensen die zich zorgen maken:

De metro blijft gewoon bestaan (hadden we dat niet al gezegd?).

Alleen we gaan binnenkort verhuizen naar een andere (betere!) machine.
Hierbij vervalt voor de metro de afhankelijkheid van DDS.
Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Hooguit je DDS password onthouden. De DDS zorgt ervoor dat de eerst komende tijd je gewoon naar de nieuwe machine doorgestuurd wordt.

Wanneer het tijd wordt om naar een ander internet adres te connecten om de (nog steeds dezelfde) metro in te komen, wordt dit ruimschoots van te voren en op voldoende manieren bekend gemaakt.

We blijven dus continu doordraaien!
232 04 juli 2001 Tijdelijke bevriezing van de metro
Let op: Om 14.30 zal de metro even bevroren worden.
Alles wat je dan bouwt of in de metro verandert wordt niet opgeslagen.
Ergens na 10 a 20 minuten gaan we dan weer terug in de tijd naar hoe het was om 14.30.
233 04 juli 2001 WE ZIJN VERHUISD
Zonder dat je het echt gemerkt hebt (hopelijk), draaien we nu op een nieuwe machine. Deze machine is gekoppeld aan het netwerk van xs4all, dus niet meer DDS.

Let op: Hierdoor zijn ook de voorwaarden van xs4all op de metro van toepassing.
Deze zijn te vinden op: http://www.xs4all.nl/voorwaarden/
234 04 juli 2001 Het adres van de metro
Nu we losstaan van DDS, zullen we ook niet voor altijd op metro.dds.nl 8888 bereikbaar blijven. We wachten nog op een mooie domeinnaam, maar voorlopig moeten we het nog even met een numeriek IP adres doen.

Degenen die nu al direct met de machine willen connecten waar de metro op draait, kunnen verbinding maken met 194.109.206.150 8888.

Ook aan de mensen die altijd op dds.dds.nl 902 inloggen is gedacht. Deze mensen moeten nu verbinding maken met 194.109.206.150 902.

MAAR VOORLOPIG BLIJVEN WE GEWOON OP METRO.DDS.NL BEREIKBAAR. TEGEN DE TIJD DAT JE ECHT OVER MOET STAPPEN OP EEN NIEUW ADRES HOOR JE DAT _RUIM_ VAN TE VOREN.
235 09 juli 2001 Mail en de Metro
Hoi,

Je kan nu mail ontvangen via je metro account!

Als iemand een mail stuurt naar je metronaam@metro.xs4all.nl of naar jealias@metro.xs4all.nl (mits je alias begint met een letter of en cijfer) wordt dat automatisch doorgestuurd naar het emailadres wat in je email_address propertie staat.

Als je dat email-adres wilt veranderen kan je het commando 'ander-adres' gebruiken.

Veel plezier met mailen!

Metro-hacker.
236 09 juli 2001 Mail vervolg
Veranderingen in aliasses en emailadressen worden eens per half uur verwerkt.

Even geduld dus ... :)

Metro-hacker.
237 10 juli 2001 Bedelbrief.
Hoi Allemaal,

Zoals jullie weten moesten wij hals over kop bij dds weg. Om de toekomst van de Metro veilig te stellen moesten we op hele korte termijn op zoek naar een nieuwe plek om te hosten en naar een nieuwe server voor de Metro.

XS4ALL is zo vriendelijk geweest om ons een nieuwe plek te geven waar we een server konden ophangen en Metro-hacker heeft een server gekocht die door vomiT en Metro-hacker samen in elkaar is gezet.

Nu willen wij aan jullie vragen om een bijdrage in de kosten van de server. Let wel, geheel vrijblijvend en vrijwillig, niemand die niet betaald zal daar op worden aangekeken, de Metro blijft gratis.

Als je je geroepen voelt om een (kleine) bijdrage te geven voor de Metro-server kan je het overmaken op rekening 89.79.52.995 tnv Iwan Boskamp te Amsterdam. Zet in de omschrijving 'Metro' en eventueel je Metro-naam.

Namens de oppers, veel Metro plezier op de nieuwe server!
238 10 juli 2001 Bedelbrief.
Hoi Allemaal,

Zoals jullie weten moeten wij hals over kop bij dds weg.
Om de toekomst van de Metro veilig te stellen moesten we op hele korte termijn op zoek naar een nieuwe plek om te hosten en naar een nieuwe server voor de Metro.

XS4ALL is zo vriendelijk geweest om ons een nieuwe plek te geven waar we een server konden ophangen en Metro-hacker heeft een server gekocht die door Vomit en Metro-hacker samen in elkaar is gezet.

Nu willen wij aan jullie vragen om een bijdrage in de kosten van de server. Let wel, geheel vrijblijvend en vrijwillig, iemand die niet betaalt zal daar niet op worden aangekeken, de Metro blijft gratis.

Als je je geroepen voelt om een (kleine) bijdrage te geven voor de Metro-server kan je het overmaken op rekening 89.79.52.995 tnv Iwan Boskamp te Amsterdam. Zet in de omschrijving 'Metro' en eventueel je Metro-naam.

De server heeft ongeveer Fl. 3400,00 gekost, maar ook met een kleine bijdrage zijn wij erg blij.

Namens de oppers, veel Metro plezier op de nieuwe server!
239 27 september 2001 Knutselaar_Antoine en Joekelken getrouwd
Wij kregen het volgende bericht van twee mensen die elkaar in de metro ontmoet hebben:

Na het 4 jaar 7 maanden en 29 dagen virtueel geprobeerd te hebben gaan we het vanaf vandaag in het echt proberen! Vandaag, 27 september 2001, stappen Knutselaar_Antoine en Joekelken IRL met elkaar is het huwelijksbootje.

De metro wenst het paar een lang en gelukkig huwelijk toe!

Verder wil ik van de gelegenheid gebruik maken om erop te wijzen dat je dds-adres het over aan paar dagen niet meer doet (tenzij je betaald hebt).
Mocht dat adres nog in je @whois staan, verander het dan met het volgende commando: ander-adres nieuw@adres.nl (zie ook lees $faq, 3.2).
240 27 september 2001 Knutselaar_Antoine en Joekelken getrouwd
Wij kregen het volgende bericht van twee mensen die elkaar in de metro ontmoet hebben:

Na het 4 jaar 7 maanden en 29 dagen virtueel geprobeerd te hebben gaan we het vanaf vandaag in het echt proberen! Vandaag, 27 september 2001, stappen Knutselaar_Antoine en Joekelken IRL met elkaar is het huwelijksbootje.

De metro wenst het paar een lang en gelukkig huwelijk toe!

Verder wil ik van de gelegenheid gebruik maken om erop te wijzen dat je dds-adres het over een paar dagen niet meer doet (tenzij je betaald hebt).
Mocht dat adres nog in je @whois staan, verander het dan met het volgende commando: ander-adres nieuw@adres.nl (zie ook lees $faq, 3.2).
241 27 december 2001 Democratisering in de metro: wel/niet?
Op het Metro Web Forum heb ik een Topic aangemaakt met bovengenoemde titel. Dit omdat ik (en ook anderen) mij zorgen maak over de toekomst en het voortbestaan van de metro. Ik zou jouw mening zeer op prijs stellen.

Wil je reageren? Surf dan naar

http://boards.eesite.com/board.cgi?boardset=nus&boardid=suggesti&thread=17

(het makkelijker te onthouden adres van dit forum is trouwens http://metroforum.cjb.net)

en laat daar horen wat jij ervan vindt. Alvast bedankt!

PuNkEnStEiN
242 30 december 2001 Peiling over inspraak
Jazzy wil graag weten hoeveel mensen belangstelling hebben om te discussieren over de metro, democratie, inspraak etc.
Daartoe heeft hij een verb geschreven. Tik &idm om ja of nee te kunnen zeggen.