Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Metrologo Infrastructuur  

Uitleg
De infrastructuur van de metro zorgt ervoor dat (een aantal) kamers niet in de lucht zweeft, maar op elkaar aangesloten zijn. Basis van de infrastructuur is virtueel Amsterdam, waar de meeste mensen wonen en diverse andere leuke dingen te vinden zijn. Hieronder is 'The Underground' te vinden, waar je kan verdwalen in riool- en metrobuizen. Verder is er nog een groot geheimzinnig bos met o.a een elvenwoud en een middeleeuws dorp.

De bedoeling van de infrastructuur is dat mensen er kunnen wonen, bouwers bijzondere kamers kunnen aansluiten en mensen kunnen rondlopen om te zien wat anderen gemaakt hebben. Iedereen kan hierop aangesloten worden, ook al lijkt het niet te passen: een Amerikaanse stad zou bv. via een boottocht vanaf de haven bereikt kunnen worden.

Het meest gebruikelijke beginpunt om rond te lopen in de infrastructuur is het centrum van Amsterdam. Als je vanaf het Centraal Station naar het stationsplein opgaat en dan dieper de stad binnengaat zul je veel bekends tegenkomen: de dam, het Leidseplein, het Rembrandtplein, de Prinsen- en Herengracht, de Weteringsschans, etc. Deze straten zijn echter niet leeg: er wonen mensen en natuurlijk kun je ook van alles doen. Je kan naar de dierentuin, een cafeetje bezoeken, een filmpje pakken, de rommelmarkt bezoeken..

Dingen van anderen bekijken kan leuk zijn, maar zelf bouwen is vaak nog leuker. Veel mensen maken daarom hun eigen kamertje. Het is echter een beetje suf als je kamer in de lucht hangt. Het is niet suf als je kamer op de infra aangesloten is! Als je aangesloten wil worden, dan kun je Opper poek pagen en dan wordt het geregeld. In principe kun je zelf kiezen waar je komt te wonen, mits dat een beetje logisch is (dus niet op de Dam of zo, tenzij je een prachtig paleis hebt gemaakt). Het populairst zijn de grachtenpanden aan de Prinsen- of Herengracht, maar dat hoeft dus niet.

Naast je huisje kun je natuurlijk meer bouwen. Als je iets leuks gebouwd hebt (of iets leuks wil bouwen) kan dat ook aangesloten worden, op een prominente plek misschien wel. Er zijn veel dingen te verzinnen: een casino, een disco, een bordeel.. of gewoon een of andere rare maar interessante kamer.. of een spannend bos... of een eigen stadje zelfs, waar je met de trein kan komen! Enfin, overal is wel een plek voor te verzinnen. Je kunt hiervoor ook Poek pagen.