Metro icon De Digitale Metro
Naar de Metro Voor beginners Programmeren Infrastructuur Sociaal Links
   
  Metrologo Hoe zit het met...?  

Hoe zit het met announcers? (#92)

Schreeuwlelijks
Je bent ze waarschijnlijk wel eens tegengekomen: announcers, of in het Nederlands schreeuwlelijks. Dit zijn objecten die af en toe een bepaalde ingestelde boodschap zeggen. De announcers kunnen eigenlijk best irritant zijn, maar ook leuk! Het maken ervan is niet moeilijk:

@maak $announcer genaamd "naam-ding"

De gebruiksaanwijzing kun je dan vinden door exam blabla, maar ik zal het hier in het kort nog herhalen. Je kan de zinnen instellen die de announcer zegt en de tijd waarop die het zegt. De announcer reageert na een bepaalde tijd nadat er iets gebeurt (iemand komt de kamer binnen bv), de react_time, en daarna steeds om een bepaalde tijd, de wait_time.

Zinnen instellen: record "zin" op naam-ding
Ingetelde zinnen zien: list naam-ding
Standaard kan iedereen dat doen. De eigenaar kan ook instellen dat alleen hij of zij dat mag doen, namelijk door:
@lockmsg naam-ding met me
Zinnen wissen (alleen eigenaar) kan door wis 1 van naam-ding (wist eerste zin)
De react_time instellen: @react_time naam-ding is 30 (30 seconden, standaard staat ie op 60)
De wait_time instellen: @wait_time naam-din is 30
En niet vergeten, een beschrijving instellen: /de naam-ding

Generieke verbeterde irritante objecten
Wat jammer is van de announcers, is dat ze alleen zinnen kunnen zeggen. Misschien heb je liever een announcer die iets zingt, of die iemand onderspuugt of wat dan ook. Zo'n ding is door Doesbo genaamd en die heet 'generiek verbeterd irritant object'. Je maakt er een door:

@maak #18340 genaamd "naam-ding"

Met menu naam-ding kun je (alleen de eigenaar, niemand anders) vervolgens een aantal dingen instellen, namelijk de akties van het ding en de kans dat het ding op iets reageert in procenten. Dit staat ook uitgelegd in de beschrijving van het ding (en dus van #18340) die je natuurlijk weer kan veranderen met /de naam-ding.

Mocht je een schreeuwlelijk of irritant object gemaakt hebben maar je krijgt er genoeg van om het ding in je eigen kamer steeds te moeten horen, page dan Poek ff, misschien weet die wel een leuk plekje in de stad :)