Op deze pagina staan de berichten zoals die op het Internet waren gepubliceerd

Hollandnet, 16 juli 1999
De Digitale Metro is een virtuele gemeenschap binnen De Digitale Stad . In vijf jaar tijd is De Digitale Metro uitgegroeid tot een van de populairste hang outs van De Digitale Stad. Dagelijks komen bewoners hier bij elkaar om te praten, te bouwen en elkaar te leren kennen.

De Metro'ers (zoals deze bezoekers genoemd worden) hebben regelmatig ontmoetingen in het echte leven. Maar op 17 juli, komen ze bijeen om de vijfde verjaardag van De Digitale Metro te vieren. Het feest wordt gehouden in Buurtcentrum de Koperen Knoop te Amsterdam-west.

Die avond kunnen de bezoekers genieten van optredens van drie bands en drie dj's, die allen uit de eigen gelederen komen. Er wordt getracht het evenement door een webcam te laten registreren en om een mogelijkheid te creeeren om De Digitale Metro in de duiken.

Meer informatie over de verjaardag van De Digitale Metro is te vinden op:
http://huizen.dds.nl/~metro5/

Tros Radio Online, 11 juli 1999
Metro bestaat vijf jaar

De Metro bestaat 5 jaar. Voor niet-internetters misschien een wat rare opmerking, maar de 'hardcore'-internetter weet waar het over gaat: het gaat om de virtuele Metro van De Digitale Stad, waar bewoners van de Digitale Stad elkaar kunnen ontmoeten.

De Metro is een virtuele wereld. Het is opgebouwd uit louter tekst. Er is niet alleen ruimte voor 'chatten', er wordt ook gebouwd (gebouwen, straten). En dat kan al 5 jaar, dus reden voor een feestje. Organisator Jeroen Heijmans was te gast.

DDS Nieuws, 8 juli 1999
Dit artikel is helaas niet meer teruggevonden. Als je het onverhoopt ergens hebt liggen hoor ik het graag.

ZDNet, 7 juli 1999
De Metro 5 jaar

Op 17 juli bestaat de oudste en grootste gemeenschap van De Digitale Stad, De Metro, vijf jaar.

De Metro is een virtuele plek op het Internet waar dagelijks bewoners bij elkaar komen om te praten, te bouwen en elkaar te leren kennen. Via Telnet kan men dagelijks met andere personen over diverse onderwerpen chatten.

Het vijfjarig bestaan van de Metro zal niet zomaar voorbij gaan. Het lustrum wordt op 17 juli uitgebreid gevierd in Buurtcentrum de Koperen Knoop in Amsterdam-West. Op deze avond kunnen de bezoekers genieten van optredens van drie bands en drie dj's, die allen uit de eigen gelederen komen . (ZDNet / Benelux).

RELEVANTE LINK:

De Metro

De Digitale Stedeling, 23 juni 1999
Metro 5 jaar

De Digitale Metro van de DDS bestaat binnenkort vijf jaar. De Metro'ers hebben regelmatig ontmoetingen in het echte leven. Maar op 17 juli, komen ze bijeen om de vijfde verjaardag van De Digitale Metro te vieren. Het feest wordt gehouden in Buurtcentrum de Koperen Knoop te Amsterdam-west. Meer info op de speciale site.

http://huizen.dds.nl/~metro5